Newsletter


De Vertaalgids is een sprekende geïllustreerde taalgids, die Nederlandse woorden en uitdrukkingen vertaalt in 25 talen

Maak van uw iPhone of iPod touch een persoonlijke tolk in 25 talen.

De Vertaalgids is een sprekende geïllustreerde taalgids, die Nederlandse woorden en uitdrukkingen vertaalt in 25 talen. Het programma biedt u de unieke mogelijkheid in het buitenland ook zonder kennis van vreemde talen te communiceren, omdat het zo nodig de vertaling ook gewoon kan uitspreken. Gemakkelijk te begrijpen illustraties dragen bij aan een nog betere communicatie.

Met de Vertaalgids kunt u zonder kennis van talen vliegtickets reserveren, hotelkamers boeken, een auto naar de garage brengen of in een restaurant wat bestellen. Het bevat in totaal meer dan 2100 woorden en uitdrukkingen per taal, overzichtelijk georganiseerd op onderwerp, zoals Douane, Hotel, Bediening, Autorijden, Garage, Bezienswaardigheden, Amusement, Eten en Drinken, Sport en Vrije Tijd.

Met de ingebouwde zoekfunctie vindt u nog sneller wat u nodig heeft. Als u bijvoorbeeld in een hotel een eenpersoonskamer wilt boeken, hoeft u in het zoekveld enkel maar “eenpersoon” in te tikken en meteen verschijnt de zin “Ik wil graag een eenpersoonskamer”.

Android:12435

★ Meer dan 2100 geïllustreerde en uitgesproken woorden en uitdrukkingen per taal.

★ 23 doeltalen: Engels (GB), Engels (US), Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Russisch, Grieks, Hongaars, Turks, Chinees, Japans, Koreaans, Arabisch, Hebreeuws.

★ Alle uitdrukkingen zijn ingesproken door sprekers van de moedertaal.

★ Nauwkeurige en voor de hand liggende indeling in onderwerpen en subonderwerpen.

★ Snel full-text zoeken, zelfs naar delen van woorden.

★ Alles in het apparaat zelf opgeslagen, dus geen internetverbinding vereist voor gebruik.

★ Elk trefwoord is geïllustreerd, wat de communicatie nog gemakkelijker maakt.

★ Gebruikersinterface volledig in het Nederlands.

★ Zeer eenvoudige bediening, zowel voor kinderen als voor ouderen gemakkelijk te begrijpen.

★ Inclusief fonetisch schrift voor de volgende talen: Chinees, Japans, Koreaans, Russisch, Grieks, Arabisch en Hebreeuws.

En zo werkt het:
Na het starten van het programma kunt u de taal selecteren waarin vertaald dient te worden. Daartoe staan u 23 talen tot beschikking: Engels (GB), Engels (US), Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Russisch, Grieks, Hongaars, Turks, Chinees, Japans, Koreaans, Arabisch en Hebreeuws.

Thema selecteren
Voor een beter overzicht zijn de beschikbare uitdrukkingen ingedeeld in categorieën. Na het selecteren van de doeltaal verschijnt meteen de lijst met hoofdthema’s, waaruit u de gewenste selecteert.Situatie selecteren
In elke categorie vindt u verschillende situaties. De hoofdcategorie “Beginselen” bevat bijvoorbeeld de subonderwerpen „Begroeting“ en “Uitnodiging”. Zo vindt u snel wat u in een bepaalde situatie nodig hebt.

Uitdrukkingen weergeven
Als u het subonderwerp hebt geselecteerd, verschijnt de lijst met alle bijbehorende zinnen en uitdrukkingen. De Vertaalgids bevat in totaal meer dan 2100 geïllustreerde en uitgesproken woorden en uitdrukkingen per taal.Uitdrukking vertalen
Na het klikken op de uitdrukking verschijnt er een gemakkelijk te begrijpen illustratie, en de uitdrukking wordt in de doeltaal uitgesproken. Alle uitdrukkingen zijn ingesproken door sprekers van de moedertaal. Voor de talen Chinees, Japans, Koreaans, Russisch, Grieks, Arabisch en Hebreeuws biedt de Vertaalgids ook de zeer handige fonetische weergave.Taal wisselen
Met een klik op het wereldbolsymbool in de rechterbovenhoek verschijnt er een lijst met alle talen. Als u vervolgens een taal selecteert, wordt de momenteel actieve uitdrukking in deze taal uitgesproken. Zo kunt u snel een andere vertaling te horen krijgen, zonder de actueel ingestelde taal permanent te hoeven veranderen.


 

Snel zoeken
Met de ingebouwde zoekfunctie vindt u nog sneller wat u nodig heeft. Als u bijvoorbeeld in een hotel een eenpersoonskamer wilt boeken, hoeft u in het zoekveld enkel maar “eenpersoon” in te tikken. Meteen verschijnt de zin “Ik wil graag een eenpersoonskamer” en kunt u deze selecteren.